Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐ, 2019 σε Αγώνες, Δραστηριότητες | 0 σχόλια

8οs   Ποδηλατικός Αγώνας  Δρόμου και Βουνού  «Ροδόπη – Ερύμανθος»

8οs   Ποδηλατικός Αγώνας  Δρόμου και Βουνού  «Ροδόπη – Ερύμανθος»


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το ποδηλατικό τμήμα του Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Σταυρούπολης Ξάνθης «η Δόξα» Bottecchia-Baiser Candy snack, με την συμμετοχή  της  Δημοτικής Ενότητας Σταυρούπολης και το κατάστημα «SARIKOS BIKES» διοργανώνουν τον ποδηλατικό Αγώνα  δρόμου και βουνού    Rodopi – Erymanthos  Bike Festival  το Σάββατο 15 και Κυριακή 16 Ιουνίου  2019.

ΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Oι αγώνες δρόμου και βουνού είναι ενταγμένες στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και για το λόγο αυτό θα γίνουν δύο διαφορετικές εκκινήσεις, μια για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος με δελτίο και μια για τους αθλητές χωρίς δελτίο (open).

 

ΑΡΘΡΟ 1:

Το Σάββατο 15 Ιουνίου  θα πραγματοποιηθεί αγώνας δρόμου Ανάβαση Ερύμανθου .

Κατηγορίες:

 • Master  49χλμ     Εκκίνηση 17.00
 • Open     49 χλμ    Εκκίνηση 17.10

 

Την Κυριακή 16 Ιουνίου  θα πραγματοποιηθεί αγώνας βουνού XC MTB

Κατηγορίες:

 • Master XCP      44 χλμ     Εκκίνηση 11.00
 •  Open  44 χλμ     Εκκίνηση 11.10
 • Παίδων     22 χλμ     Εκκίνηση 11.15 xcp 55’ 1 στροφή .
 •  Fun          22 χλμ     Εκκίνηση 11.20
 • Παμπαίδων – Πανκορασίδων  XCO 40’ απόσταση γύρου (6χλμ)        Εκκίνηση 10¨50
 • ΜΙΝΙ     XCC) 15’ με απόσταση γύρου (800μ)         Εκκίνηση 10.15

 

ΑΡΘΡΟ 2:

 Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου (ROAD) το Σάββατο για τις κατηγορίες με δελτία Master , και Open είναι συνολικής απόστασης 49χλμ – 1650μ υψομετρικά. Η εκκίνηση είναι από την πλατεία της Σταυρούπολης και ο τερματισμός στο Δασικό χωριό του Ερυμάνθου . Η διαδρομή ως προεκκίνηση ( 10 χλμ ) κατευθύνεται προς τον ορεινό όγκο του νομού, περνώντας από το χωριό Δαφνώνα,  και επιστρέφουμε  σε μορφή αγώνα ανάβασης ( 39 χλμ ) από Σταυρούπολη , Λυκοδρόμιο , Καληθέα ,Αντάμωμα  και τερματισμό στο Δασικό Χωριό Ερύμανθου .

 Η διαδρομή του αγώνα Βουνού(MTB)  της Κυριακής , εκκίνηση και ο τερματισμός βρίσκονται στο δασικό χωριό Ερυμάνθου Ξάνθης . Για τις κατηγορίες με δελτία  Master και Open   είναι  συνολικής απόστασης 44χλμ – 1050m Ascent δυο στροφές . Η διαδρομή είναι δασικοί δρόμοι και μονοπάτια στην δασική περιοχή του Ερύμανθου Ξάνθη σε υψόμετρο 1450 μέτρων .

Για τις κατηγορίες με δελτία Παίδων,  και Fun  xcp   ο αγώνας  θα είναι με χρόνο 55’  22 χλμ.-500m Ascent μια στροφή .

Για τις κατηγορίες με δελτία Παμπαίδων και Πανκορασίδων xco  ο αγώνας θα είναι χρόνος  40’  και απόσταση γύρου 6χλμ με 250 m Ascent .

Για την κατηγορία Μίνι xcc θα είναι me χρόνο 15’ και με απόσταση γύρου   800 μ , θα βραβευτούν ξέχωρα οι κατηγορίες Μικρά – Μεγάλα .

Υψομετρικά και χάρτες των διαδρομών των αγώνων καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθούν  στην ηλεκτρονική σελίδα του αγώνα http://www.doxastavroupoliscyclingteam.gr/ και στο fb στη εκδήλωση.

 

ΑΡΘΡΟ 3:

Οι ποδηλατικοί  αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους  παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π.. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών.

 

ΑΡΘΡΟ 4:

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν  κάρτα υγείας αθλητή  για το 2019 , ή οποιαδήποτε πιστοποίηση υγείας θεωρημένη για το 2019 . Σε άλλη περίπτωση θα φέρουν υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από τα ΚΕΠ όπου με δική τους ευθύνη θα αποδέχονται τους κανόνες του διοργανωτή . Οι συμμετέχοντες θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το κάθε αγώνισμα που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα.

 

⦁ Κάθε αθλητής με την εκκίνηση του σε κάθε αγώνα που συμμετέχει δηλώνει υπεύθυνα ότι αποδέχεται τους κανονισμούς της προκήρυξης και ότι είναι απολύτως υγιής και έτοιμος (σωματικά και ψυχικά) για την συμμετοχή του στον συγκεκριμένο αγώνα, αντιλαμβανόμενος όλους τους πιθανούς κινδύνους που απορρέουν από την συμμετοχή του σε αυτόν. Κατ’ επέκταση, συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο με δική του ευθύνη και παράλληλα αναγνωρίζει ότι οι διοργανωτές, όπως και κάθε πρόσωπο που εργάζεται και εμπλέκεται με οποιοδήποτε τρόπο στη διοργάνωση του συγκεκριμένου αγώνα, δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη απέναντί του για τυχόν τραυματισμό του, καταστροφή ή απώλεια προσωπικού εξοπλισμού ή αντικειμένων, πριν κατά την διάρκεια ή και μετά τον αγώνα. Δεν απαιτεί καμία αποζημίωση για φωτογραφίες, βίντεο, στιγμιότυπα, αποτελέσματα με προσωπικά του στοιχεία ή συνεντεύξεις του κατά την διάρκεια της διοργάνωσης ,που τυχόν θα χρησιμοποιηθούν από τον διοργανωτή ή τους χορηγούς για ενημερωτικούς ή διαφημιστικούς σκοπούς.
⦁ Κάθε αθλητής συμμετέχει με δική του ευθύνη σε ότι αφορά τη σωματική του ακεραιότητα αλλά και τον προσωπικό του αθλητικό εξοπλισμό.

Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες για την κατηγορία open  θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Όσον αφορά τους αθλητές με αγωνιστικά δελτία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ, με απεριόριστο αριθμό αθλητών. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την ΕΟΠ για το έτος 2019.

ΑΡΘΡΟ 5:

Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον πέντε  συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

ΑΡΘΡΟ 6:

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο στις 21:00 μμ  στο Δασικό χωριό του Ερύμανθου .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Δρόμου Ανάβασης  για αθλητές με

δελτία (Σάββατο 15/6/19 ):

 • Master ( Α ,Β,Γ,Δ )

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ OPEN ΑΓΩΝΑ Δρόμου Ανάβασης :

 • Ανδρών, 18 +
 • Γυναικών 18+

 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Θα πραγματοποιηθούν την  Κυριακη  στις 13:00 μμ  στο Δασικό χωριό του Ερύμανθου .

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Βουνού XC    για αθλητές με δελτία (Κυριακή 16/6/19):

 • Μαστερ ( Α,Β,Γ,Δ) xcp
 • Παιδων xcp
 • Παμπαίδων – Πανκορασίδων xco
 • Μίνι (μικρά – μεγάλα ) xcc

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ mtb OPEN 44 Km ΑΓΩΝΑ:

 • Ανδρών, 18 +

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ mtb FUN 22 Km ΑΓΩΝΑ

 • Γυναικών
 • Ανδρών

 

 

ΑΡΘΡΟ 7:

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να:

 1. Παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45΄ λεπτά προ της εκκίνησης.
 2. Φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
 3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα.
 4. Φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης, που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.
 5. Τεχνικό Συνέδριο για τον αγώνα δρόμου: Σάββατο 15 Ιουνίου 2019, στην πλατεία της Σταυρούπολης στο παλιό Δημαρχείο στις 16:00 μ.μ.

Τεχνικό Συνέδριο για τον αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας: Κυριακή 16 Ιουνίου 2019, στην γραμματεία του δασικού χωριού στον Ερύμανθο στις 10:00 π.μ.

ΑΡΘΡΟ 8:

Έπαθλα – Βραβεύσεις

1ος  Νικητής κάθε Κατηγορίας      Φανέλα του νικητή     Μετάλλιο – Δίπλωμα

2ος       »                                               Μετάλλιο – Δίπλωμα

3ος      »                                                Μετάλλιο – Δίπλωμα

4ος                                                                  Δίπλωμα

5ος                                                                  Δίπλωμα

Ο πρώτος νικητής της γενικής κατάταξης θα πάρει αναμνηστικό κύπελλο  και δώρα των χορηγών .

Ειδικές Βραβεύσεις

Οι αθλητές που θα τρέξουν και στους 2 αγώνες θα συμμετέχουν επιπλέον σε μια ειδική κατηγορία (IRON-RNOBF). Στους τρεις πρώτους αθλητές αυτής της κατηγορίας θα γίνει ειδική βράβευση με απονομή βραβείων.

Η κατάταξη σε αυτήν την κατηγορία θα προκύψει από το άθροισμα των βαθμών που θα πάρουν στα δύο επιμέρους αγωνίσματα.

 

ΑΡΘΡΟ 9:

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται:

Για τις κατηγορίες αθλητών με δελτία (Μαστερ , Παμπαίδων, Πανκορασίδων , Μίνι):

 • Οι συμμετέχοντες στους αγώνες με δελτίο της ΕΟΠ, θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους με ομαδική δήλωση στο email info@sarikosbikes.gr  με ειδική φόρμα  μέχρι τις 12/6/2019.

Για την κατηγορία Open και Fun:

 • στην ειδική φόρμα που υπάρχει εδώ: https://forms.gle/T8sFJStJ9zbYz34p6  ή στη φόρμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης doxastavroupoliscyclingteam.gr μεχρι τις 12/6/2019
 • ή με αποστολή email στην διεύθυνση  info@sarikosbikes.gr  αναφέροντας: ΕΠΙΘΕΤΟ, ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ,  ΟΜΑΔΑ – ΧΟΡΗΓΟ και  σε πιο αγώνισμα  ( δρόμου 15/6/19 η βουνού 16/6/19 ).

 

ΑΡΘΡΟ 10:

Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρώ μόνο για τις Open – Fun  κατηγορίες , για όσους δηλώσουν ηλεκτρονικά μέχρι την ημέρα που κλείνουν οι συμμετοχές της κάθε αγωνιστικής ημέρας και 20€ για δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα του αγώνα  Όσοι συμμετέχουν και στους δυο αγώνες open το αντίτιμο συμμετοχής είναι 15 ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα, πριν την εκκίνηση.

Προσοχή για την συμμετοχή την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση και μόνο σε περιορισμένο αριθμό συμμετοχών με έχτρα χρεώσει 20€ .

 

ΑΡΘΡΟ 11:

Αλυτάρχης Αγώνα Δρόμου: Καζανίδης Κωνσταντίνος

Αλυτάρχης Αγώνα Ορεινής Ποδηλασίας: Καζανίδης Κωνσταντίνος

Υπεύθυνος Διοργάνωσης:  Χατζογλίδου Δέσποινα

 

Περισσότερες πληροφορίες  στα 2541065900 (Σαρίκος Παναγιώτης)

Ανάρτηση Απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Παρακαλώ λύστε την εξίσωση *